Balatonszemes

 A nyáron hamisítatlan balatoni hangulatban rengeteg időtöltési lehetőség rejlik. A kissé „úttörőtáboros” szabad strandon stradröpi, kosárpalánk, focipálya, pingpongasztal, szuper játszótér, játszóház, vizibicikli, strandkajak is megtalálható. Mindemellett a sok fa miatt az árnyékért sem kell igazán megküzdeni. A strandon belül, a bejárattól jobbra található a fizetős élményfürdő. Élménymedencék, úszómedence, gyerekpancsoló, csúzdák, sodrófolyosó, és napozóágy is igénybe vehető.
A büfékben a balatonparti srandok kínálata fellelhető, ahol a lángos, a Hamburger, a Hot-dog, az emblematikus sült hekk mellett frissensülteket is fogyaszthatunk. A széles italválaszték közül kiemelendő, hogy többféle csapolt sörrel is olthatjuk szomjunkat, akár a méltán közkedvelt Soproni IPA -t is választhatjuk.
Magyarország egyik híres étterme a Kistücsök étterem is Balatonszemesen található. Talán említeni sem kell, hogy számos hazai, és nemzetközi gasztronómiai verseny dijazottjai, aki erre jár érdemes megkóstolnia a vendéglő remek fogásait.
Ha a balatonszemesi nyugalmat akár egy éjszakára is, nyüzsgő nagyvárosi élményre kívánjuk váltani, nem kell sokat utaznunk. Siófok alig több mint 30 km, Fonyód 23. A Balaton Sound Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja minden év júliusában Zamárdi városában kerül megrendezésre, amely település távolsága ~25 km.
Balatonszemes rendelkezik saját hajókikötő állomással, ahonnan hajókirándulásokat is szervezhetünk, menetrendi járatokkal. A hajók igénybevételével nem csupán egy kellemes utazásban lehet részünk, hanem egyúttal eljuthatunk a legtöbb élményt nyújtó Balaton parti települések döntő többségére is. Sétahajózás keretében pedig páratlan kalandban lehet részünk, akár egy naplemente romantikus hangulatát átélve.
Balatonszemes látnivalói közül megemlítendő a Hunyadi kastély, a Posta múzeum, a Bagolyvár, a Latinovics Zoltán Emlékmúzeum és Melocco Miklós Latinovics Zoltán- szobra.
A Somogyi-dombság dűlőin gondozott szőlőültetvények kiváló minőségű borai, a helyi pinészetekben megtalálhatóak, megvásárolhatóak, mely borok, a balatoni nyarat varázsolják a poharunkba.
A Balaton folyamatosan kínál programokat az ide látogató túristák számára, koncertek, fesztiválok, rendezvények sokasságából válogathatunk.
Ide kattintva tájékozódhatnak az aktuális eseményekről.

Rólunk

A Csillag-Villa vendégházat azoknak a családoknak, baráti társaságoknak, munkahelyi, és egyéb társadalmi közösségeknek ajánljuk, akik a páratlan természeti környezet, a sok látnivaló és a tó nyújtotta lehetőségek mellett szeretnek csendes, madárdalos környezetben lenni, igényesek a tisztaságra, a luxusszállodai követelményeket viszont meghagyják másoknak.

© Csillag Villa 2019  Impresszum | Adatkezelési-tájékoztató | Weboldalt készítette: Webpole
A Csillag-Villa NTAK regisztrációs száma: EG19004154